2017. június 1., csütörtök

2017 Tavaszi Bajnokság


Immár második alkalommal rendezünk negyedéves bajnokságot a csoport történelmében. Íróink elképesztő ütemben fejlődnek, illetve segítik, tanítják, támogatják egymást. Rengeteg új élménnyel, tapasztalattal gazdagodtunk, bár a verseny témája egyesektől kissé távolt állt, hiszen a követelmény az volt, hogy vidám hangulatban, pozitív befejezéssel írjanak novellát. Úgy tűnik, a legtöbb tagunk inkább a melankoliát kedveli. Akik mégis bátran nekivágtak az újdonságnak, igencsak színvonalas szórakoztatásban részesítették a zsűrit és az olvasókat.

Nagyon izgalmas és szoros volt a mezőny, néhol csak egy hajszál választotta el a versenyzőket egymástól. Háromszor számoltuk újra a pontokat, mert időközben érkezett még két rangsorolás, valahol elrontottuk, kisebb-nagyobb bakik csúsztak be. Eddig ez a mérkőzés volt számunkra a legizgalmasabb, hiszen még mi, adminok sem tudtuk, mi lesz a vége, amíg teljesen be nem fejeztük a számolást, minden alkalommal más-más eredmények jöttek ki. Mondanom sem kell, nagyon meglepődtünk a végeredményen.

Büszkén mondhatjuk, hogy eddig ez volt a legerősebb versenyünk. Látszik, hogy a hosszadalmas munka végül meghozza gyümölcsét: a csoport elképesztő ütemben fejlődik, és ez nektek, az aktív tagoknak köszönhető.

Külön kiemelném azokat, akik kiléptek a komfortzónájukból, és a kedvenc zsánerükön kívül alkottak: ez nyitott elmére és bátorságra utal. Buzdítunk mindenkit, hogy kövesse a jó példát, és szélesítse ki a látókörét!
Összesen 10 mű érkezett, ebből sajnos egyet vissza kellett utasítanunk a komor hangulat és a terjedelem be nem tartása miatt.


A versenyzők művei:
1. helyezett - Nagy Zsuzsanna: Hallod a hangom
2. helyezett - Pupos József: Egy másik út
3. helyezett - Hugyecz Roland: Fény a sötétségben +14
4. helyezett - Demencze Ilona: Mindig kell egy barát +16
5. helyezett - Békésy Anita: Szabadság
7. helyezett - Perger Brigitta: Te hiszel a második esélyben?

A zsűrik művei:
Tekla Miller: A kubai életérzés
Ágoston Sára: Az ifjúság földje
Ágoston Sára: Sophia +18
Krencz Nóra: Tavasszal kezdődött
Susa Tekla: Cseppek a tengerben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése