2018. január 21., vasárnap

V. K. Bellone - Meridia trilógia


Írói nevem V. K. Bellone, a FIT-ben Baráth Veraként ismerhettek.
Első regényem a Felvont vitorlák, amely a VI. Aranymosás irodalmi válogatón nyert megjelenést. A kötet a Meridia trilógia első része.

Ahogy a trilógiacím utal rá, a cselekmény nagy része Meridia földrészén játszódik. A történet zsánere fantasy – de itt nem épp a tolkieni hagyományra kell gondolni. A világom nem tartalmaz sem legendás lényeket sem mágusokat. Helyette megjelenik sok technikai vívmány, melyet az olvasó ugyan felismerhet, de a történet szereplői varázslatnak hisznek és szentként tisztelnek. A meridiai kultúra ugyanis egy letűnt civilizáció romjaira épült, ahol az ősök csupán fémcsontvázú romokat, rejtélyes ereklyéket és egy szunnyadó háborút hagytak az utódokra. Titkok, intrika, vágyak, remények... ezek határozzák meg Meridia történelmét.

Az írással célom, hogy a szórakoztatás mellett elgondolkoztassam az olvasóimat – nőket, férfiakat egyaránt. Olyan könyvet akartam írni, amiben második, harmadik olvasásra is új és új részleteket fedezhet fel a figyelmes olvasó, amiről lehet beszélgetni, vitázni. “Férfias” kalandokat, és “nőkre” jellemzően árnyalt karaktereket szeretek olvasni, így írni is.

Írói facebook oldalam:

A könyv molyos adatlapja (ahová szeretettel várom az értékeléseket):

A könyv megvásárólható a kiadó webboltjából:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése